Vloeibaar heeft meer voor- dan nadelen

‘Dit frituurvet is echt helemaal geweldig. Ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt.’ Dat zegt eigenaar Jacob van Woedekom van Cafetaria Joppie in Rhenen vol enthousiasme over het door hem gebruikte vloeibare frituurvet. ” Ik heb er heel lang sceptisch tegenovergestaan. Ik zit al 23 jaar in de cafetariabranche en heb al die tijd hard vet gebruikt. Dan weet je wat je krijgt, je kent het product door en door, weet wat je kan verwachten en dan is het niet eenvoudig om over te stappen op iets anders.”

“Maar ik heb het toch geprobeerd en het bevalt me uitstekend. Uiteraard zitten er nadelen aan. Zo is het product wat hoger geprijsd. Maar er zijn veel meer voordelen: het vet is heel snel op temperatuur, de bakapparatuur is veel gemakkelijker schoon te maken, je afzuigkanaal blijft veel langer schoon en het vet is ook nog veel gezonder. Smaakverschil met hard vet? Ja, dat is er wel. Althans, ik kan het proeven. Maar ik frituur dan ook al 23 jaar. De consument die niet weet dat ik nu een ander, vloeibaar frituurvet gebruik, proeft daar niets van.”

Bron: Shops