Natuurlijk verantwoord frituren!

“Wil je nummer 1 van Nederland worden in de Cafetaria Top 100 dan moet je o.a. je zaken goed op orde hebben, kwaliteitsproducten gebruiken, en klantvriendelijk zijn. Maar je moet ook verantwoord ondernemen en denken aan de gezondheid van de consument en het imago van de branche. lk gebruik daarom vloeibaar frituurvet met tenminste 65% aan onverzadigde vetzuren en ik ben lid van vakvereniging ProFri. Vanuit de overheid en het Voedingscentrum wordt frituren in frituurvet of olie aanbevolen dat zoveel mogelijk onverzadigde vetten bevat en zo min mogelijk transvetzuren. Als iedereen dat doet, komt dat het imago van de sector ten goede.

Frituur je nog in vast vet, dan is dat jouw keuze. Kies in elk geval altijd voor kwaliteit en voor een frituurvet of olie met zo min mogelijk transvetzuren. Regelmatig filteren en het op tijd vervangen is ook verantwoord frituren.

Theo Norder, Snacksalon de Schelp