Dennis Hus en Robin de Graaf van Kwalitaria De Parade (Nootdorp) vertellen over hun deelname aan Verantwoord Frituren

Het is nogal uitzonderlijk in de cafetariabranche: iemand die de Hogere Hotelschool heeft afgemaakt. Toch is dat precies wat Robin de Graaf heeft gedaan. ‘Op mijn 15e begon ik bij Dennis en zijn vader, als bijbaantje. Na mijn studie heb ik jaren bij hotels gewerkt, maar op een gegeven moment had ik er genoeg van. Ik vond dat ik te weinig inspraak kreeg. Toen kwam Dennis weer op mijn pad.’ Dennis vult aan: ‘Robins moeder kwam toen naar me toe en zei: ik heb Robin in tijden niet zo gelukkig gezien. Kan hij niet blijven?’ En zo geschiedde: sinds 2 jaar zijn de twee compagnons. Uiteraard zijn de frietjes bij De Parade in Nootdorp van haast culinair niveau. Dennis: ‘Voor ons geldt: het moet lekker zijn en zo gezond mogelijk. Pas op de derde plaats komt de prijs.’ Vanwege hun hoge standaarden kiezen ze ook voor vloeibare vetten. Dennis: ‘Die vetten gaan het langst mee en ze geven weinig smaak af. Bovendien zijn het goede oliën: we willen verantwoord ondernemen.’ Sinds kort zijn de heren ook flink aan het sporten. Dennis wil zelfs een eigen gym openen. Robin: ‘De snackbar en gezond leven: dat gaat prima samen!’