Handig voor ondernemers: de voordelen van vloeibaar frituurvet in de praktijk

  • Meer verversgemak: Filteren, doorpompen en verversen gaat eenvoudiger en sneller met vloeibaar frituurvet of -olie omdat voorsmelten niet meer nodig is. Dit verversgemak is er vooral wanneer u een bakwand met een koude zone heeft.
  • Minder bedrijfsrisico: Omdat voorsmelten niet meer nodig is, hoeft er geen heet vet overgegoten te worden. Hierdoor loopt u minder bedrijfsrisico’s zoals rugklachten in verband met zwaar tillen en gevaar op brandwonden.
  • Minder energieverbruik: Omdat vloeibaar frituurvet bij kamertemperatuur te verwerken is, betekent dit dat het zonder het te verwarmen te filteren en te verversen is. Dit zorgt voor een lager energieverbruik.
  • Eenvoudige schoonmaak: Omdat vloeibaar frituurvet en olie niet stollen, zijn de schoonmaakwerkzaamheden eenvoudiger en sneller uit te voeren. Dit kan een besparing opleveren op personeelskosten en schoonmaakmiddelen.
  • Inzameling van gebruikt frituurvet: Vrijwel alle horecaondernemers zamelen hun gebruikte frituurvet in via de bekende blauwe tonnen. De tonnen worden opgehaald door gespecialiseerde vetverwerkende bedrijven die er voor zorgen dat het gereinigd wordt en hergebruikt wordt. Dat is goed voor het milieu en levert de ondernemer geld op. Vloeibare producten zijn makkelijker te recyclen.

Horecaondernemers die producten met het logo Verantwoord Frituren gebruiken en die bakken volgens de Spelregels van Verantwoord Frituren kunnen zich kosteloos voor de campagne aanmelden.

Gratis campagnematerialen voor deelnemers

Om aan de klant te laten zien dat in de zaak verantwoord gefrituurd wordt, krijgen deelnemers een gratis gevelschildje, een deursticker en een set informatieve folders met folder houder. Bovendien komt op deze website de naam van de cafetaria te staan, eventueel aangevuld met een link naar de website van de cafetaria.

Bedrijven die deelnemer zijn van Verantwoord Frituren krijgen tevens het Verantwoord Friturenlogo achter hun naam op de website Hapsalons.

Bent u deelnemer geworden, dan zijn dit enkele tips die u kunt gebruiken om Verantwoord Frituren onder de aandacht te brengen. Tevens kunt u als deelnemer hier extra campagnemateriaal bestellen of direct downloaden.

Filmpjes over Verantwoord Frituren

Er zijn drie filmpjes gemaakt die uitleggen wat Verantwoord Frituren inhoudt. Ze zijn geschikt om te laten zien aan je klanten op de  beeldschermen in je zaak. De filmpjes kunnen gedownload worden via de volgende pagina: https://friturenindehoreca.nl/bestellen/ onder video’s.