Gezondheid is het belangrijkst!

“Op de vraag waarom ik vloeibaar frituurvet gebruik in mijn cafetaria is maar één antwoord mogelijk: omdat het gezonder is, aldus Adrienne van Snackbar Heyhoef uit Tilburg. Vast frituurvet is gewoon minder gezond omdat het meer van die verzadigde vetzuren bevat. Ik las laatst een artikel dat je die verzadigde vetten juist moet vervangen door onverzadigde vetten, door bijvoorbeeld vloeibaar bak- en braadvet te gebruiken. Veel consumenten doen dat thuis ook al en het zou beter zijn voor je cholesterolgehalte. Dan geef ik mijzelf een schouderklopje, want wij gebruiken die vloeibare vetten in onze snackbar al vele jaren.

Verder is het prettig dat vloeibaar vet makkelijk te fi lteren en verversen is. Collega ondernemers wil ik dan ook adviseren om de overstap te wagen en als je dan toch bent overgestapt, meld je dan ook aan bij Verantwoord Frituren.”

Mevrouw Adrienne Wildhagen van Snackbar Heyhoef uit Tilburg